2017 január 08 - Spanyolország

Tenifere repülővel

Ha úti célunk Tenerife repülőjegy vásárlása előzi meg az odajutást. A Spanyolország részét képző, de Afrika partjai mellett fekvő szigetcsoportra természetesen indulnak luxushajók is, de az ide tartó turisták zöme inkább a repülés adta gyors és viszonylag olcsó megoldást választja.

[caption id="attachment_4108" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikimedia[/caption]

Tenirefe repülőjegy tekintetében a közepesen drága úti célok közé tartozik. Nyári időszakban Liszt Ferenc Reptérről közvetlenül indulnak járatok a közkedvelt nyaralóhelyre, egy felnőttnek általában 150-200 ezer forintot kell kifizetni az útért. Ha valaki ősszel, esetleg télen szeretne vakációzni a Kanári-szigeteken, annak fontos tudnia, hogy ilyenkor nem indítanak járatokat Budapestről. (A járatszámok csökkentése a tél közeledtével, természetesen egész Európára jellemző tendencia.)

[caption id="attachment_4109" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikipedia[/caption]

Tenirefe repterének hivatalos neve Renia Sofia Repülőtér, de mindenhol csak, mint Déli Reptért emlegetik. Tenifere repülőjegy, reptér, és általában a repülés tekintetében „nagyhatalomnak” számít, hiszen a kétmilliós Kanári-szigetek legforgalmasabb reptere évente ugyanannyi utast szolgál ki, mint a magyarországi Ferihegy. A Déli Reptér mintegy hatvan kilométerre fekszik Santa Cruz-tól, de a főváros nem csupán taxival közelíthető meg a landolás után, hanem különböző buszjáratok is elszállítanak minket a településre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük