2017 január 04 - Spanyolország

Nemcsak napsütés, hanem történelem is – Ibiza látnivalók

Ibiza látnivalók tekintetében igencsak elkényezteti az ide látogató sok millió turistát. A Baleár szigetcsoport talán legismertebb tagja „buliszigetként” van számon tartva. Kétségtelen, hogy azok, akik számára a nyaralás egyenlő az önfeledt tánccal és lazulással, megtalálják a számításukat a Spanyolország partjai mellett fekvő szigetecskén, de Ibiza kulturális kínálata és történelmi emlékei is sokat tehetnek azért, hogy jól érezzük magunkat nyaralás során.

[caption id="attachment_4291" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Jim Bowen[/caption]

Ibiza városa a tenger felől megközelítve a legszebb. A „fehér városnak” is nevezett település vakítóan fehér házai a mélykék tengerrel együtt páratlan látvány. Ibiza látnivalók szempontjából gazdag ókori emlékeket is jelent, hiszen a szigetek egykor karthágói uralom alá tartoztak. Az Ibiza városában található Archeológiai Múzeumban megcsodálhatjuk a környéken feltárt gazdag régészeti lelet egy részét. Akinek bármiféle affinitása van a történelem iránt, annak számára kihagyhatatlan.

[caption id="attachment_4292" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikimedia[/caption]

A Dalt Villa Ibiza városának a legrégebben épült része, egy hosszú sétára invitálja azokat akik a szigetcsoport múlja iránt fogékonyak. Itt megcsodálhatjuk a középkorban, a Nagy a Armada által épített városfalat és egy XVI. századi kolostort, ami napjainkban a városházának ad otthon.

[caption id="attachment_4293" align="aligncenter" width="640"] Fotó: GanMed64[/caption]

A legenda szerint szintén a karthágói időkből származik Balafi városkája. Az aprócska település szűk, girbegurba utcácskáival, fehérre meszelt házaival romantikus és feledhetetlen. A város legismertebb látványossága a védőtornyok, amik egykor a török kalózok támadásaitól védték a lakosságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük