2017 január 06 - Spanyolország

Napsütés és napsütés: Ibiza időjárása

Ibiza időjárás tekintetében nem okoz senkinek sem csalódást, aki számára a nyaralás és a kikapcsolódás egyet jelent a tengerparti fürdőzéssel és napozással. A Spanyolországhoz tartozó Földközi-tengeri sziget igazi mediterrán vidék, sok napsütéssel, kevés esővel és még ősszel is kellemesen meleg tengervízzel.

[caption id="attachment_3798" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikimedia[/caption]

A Baleár szigetcsoport tagjai az Ibériai-félsziget közelében találhatóak, így nem meglepő módon éghajlata és időjárási viszonyai nagyban hasonlítanak Spanyolország és Portugália tengerparti vidékeihez. Ibiza időjárása nyáron (kis túlzással élve) egyet jelent a napsütéssel, a napsütéses órák száma magas, majdnem háromezer óra évente (összehasonlításképpen: Magyarországon ez 2000 óra), az évi középhőmérséklet 22 fok. (Hazánkban 11 fok.) A sok napsugárnak (és a kevés esőnek) köszönhetően a tenger hőmérséklete nagyon sokáig meleg, még október végén is bőven húsz fok felett van, vagyis még alkalmas a fürdésre.

[caption id="attachment_3799" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikimedia[/caption]

A nyári hónapok forrósága miatt Ibiza időjárás tekintetében nem kedvez azoknak, akik a nyaralásukat szeretnék városnézéssel tölteni. Különösen a július-augusztus alkalmatlan arra, hogy hosszabb sétákat, vagy kirándulásokat tegyünk a szigeten, ilyenkor csak a fürdésre és az árnyékban való sziesztázásra alkalmas az időjárás. Ami viszont feltétlenül fontos: magas faktorszámú naptej használata kötelezően ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük