2016 december 12 - Spanyolország

Tenerife az élmények szigete – Tenerife látnivalók

Tenerife látnivalók tekintetében igencsak elkényezteti az oda érkező utazókat. A hivatalosan Spanyolország részét képző, de valójában Afrika partjainál fekvő Kanári-szigetek legnagyobbika tökéletes helyszín a nyaralásra. Tenerife látnivalók kavalkádjával várja az ott kikapcsolódni vágyókat: fehér homokos tengerpart,  a felé magasodó hegyekkel, a turisták szórakoztatására létrejött múzeumok és a legkülönbözőbb szabadidős létesítmények. Mindenki talál kedvére való kikapcsolódást.

Tenerife látnivalók tekintetében talán természeti szépségeivel nyújtja a legtöbbet. A sziget (és egyben egész Spanyolország) legmagasabb pontja, a Pico de Teide majdnem 4000 méterrel magasodik a tenger szintje felé, csúcsáról lélegzetelállító kilátás nyílik. De maga hegy is izgalmas. A Teide vulkáni csúcs, ami hellyel-közzel még mindig produkál utóműködéseket. De kihagyhatatlan a Jungle Park, ahol az érintetlen őserdőben kiépített utakon bolyonghatunk, Los Gigantes több száz méteres tengerparti sziklafala, vagy Masca romantikus falucskája.

Tenifere látnivalók szempontjából más jellegű érdekességeket is kínál. Az elsősorban csúszdáiról elhíresült Siam élménypark, a delfináriummal összekötött Octopus Aquapark, és a Monkey Zoo néven futó állatkert meglátogatása mind garantálja az élményekkel teli nyaralást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük