2017 január 11 - Görögország

Kréta legszebb helyei

Sokfélék vagyunk, mindannyiunknak mást jelent egy felhőtlen és élményekkel teli utazás. Ami viszont biztos: Kréta nyaralás szempontjából mindenkinek jó választás. A tengerparti fürdőzés szerelmesei éppúgy megtalálják a számításukat, mint azok akik vadregényes szurdokvölgyekben barangolnának. Az meg senki számára nem újdonság, hogy a görög sziget gazdag kulturális és történelmi örökséggel bír, így a múzeumok látogatása magától értendő program Krétán.

A Minotaurusz legendája mindenki számára ismert történet, Kréta nyaralás tekintetében azt is jelenti, hogy megtekinthetjük a majd kétezer éves Knósszoszi palota maradványait.

[caption id="attachment_3643" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Jean Dalbera[/caption]

Szintén „kötelező program” a Samaria-szurdok felkeresése, ahol ezer méter magasságból indulva túrázhatunk Európa leghosszabb (nagyjából 15 kilométeres) szurdokvölgyében.

[caption id="attachment_3644" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Shadowgate[/caption]

Kréta nyaralás tekintetében sokaknak egyet jelent a fehér homokon való ejtőzéssel és a tengerparti fürdéssel, úszással. A szigeten található csodaszép strandok közül talán Vai a leghíresebb. A pálmákkal szegélyezett festői partszakasz nem véletlenül kapta a „Palm Beach” nevet.

[caption id="attachment_3645" align="aligncenter" width="640"] Fotó: shadowgate[/caption]

Végül, de nem utolsósorban: Chania városa. Az építészetében Velencét idéző település rengeteg látnivalót és múzeumot rejt, Kréta nyaralás szempontjából nem adhat teljes élményt, ha kihagyjuk a meglátogatását.

[caption id="attachment_3646" align="aligncenter" width="640"] Fotó: pixabay[/caption]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük