2016 november 20 - Afrika Argentína Ázsia Brazília Dél-afrikai Köztársaság Peru Úti cél tippek

Eltűnt civilizációk és ámulatba ejtő időutazások – Egzotikus utak

Ha egzotikus tájakra vágyunk, mindenképp mélyen a zsebünkbe kell nyúli. Ha nincs minimum fél millió forintunk – vagy inkább a többszöröse – el se kezdjük tervezgetni Dél-Amerika, Afrika vagy a Távol-Kelet meghódítását.

A csábító Latin-Amerika

[caption id="attachment_4908" align="aligncenter" width="640"] A világ legjelentősebb inka öröksége, Machu Picchu[/caption]

Az egzotikus úti célok egyik legnépszerűbbike a dél-amerikai kontinens. Peruban Machu Picchu idézi fel az eltűnt inka civilizációk nyomait, a titokzatos Nazca-vonalak sivatagba rajzolt 100 méteres geometriai alakzatait pedig még a tudósok sem tudták megfejteni.

Az argentin Buenos Aires „Amerika Párizsát” rejti, a Plaza de Mayo-t, a Casa Rosada-t, melynek balkonja az Evita c. filmben látható vagy a Parlamentet, ami a washingtoni Capitolium mása. A brazil főváros, Rio de Janeiro leghíresebb látványossága a Corcovado-hegyen álló Megváltó Krisztus szobor és a Copacabana strand.

[caption id="attachment_4909" align="aligncenter" width="640"] A kubai Havanna, ahol megállt az idő[/caption]

A kubai Havanna a szivar és a rumkészítés fellegvára, Latin-Amerika Párizsa, ahol egyszerre van jelen a Koloniális kor mesés épületeivel az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a régmúlt gazdagság, a retro és a szocializmus.

A vadregényes Dél-Afrika

Hasonlóan egzotikus desztináció Dél-Afrika. Fokváros Tábla-hegyéről remek panoráma nyílik a Robben szigetre, Nelson Mandela rabhelyére, de kötelező program a Jóreménység Fokának felkeresése is, ahol az Atlanti- és Indiai óceán találkozik.

[caption id="attachment_4910" align="aligncenter" width="640"] Afrikai elefántok a Krüger Nemzeti Parkban[/caption]

Dél-Afrika legnagyobb és legértékesebb vadasparkja a Krüger Nemzeti Park, mely 30000 zebra, 8000 elefánt, 1500 oroszlán, 900 leopárd és 300 gepárd otthona. A nemzeti parkban további 147 emlősfaj, köztük víziló, bivaly, pávián, ill. 114 hüllőfaj, 33 kétéltű, s 500-féle madárfaj él.

[caption id="attachment_4911" align="aligncenter" width="640"] Nőstény oroszlán a Krüger Nemzeti Parkban[/caption]

A mesés Távol-Kelet

A Távol-Keleten Vietnam és Kambodzsa az utóbbi évek „slágere”. A több Világörökséget birtokló Vietnam legnagyobb városa Saigon, oly nevezetességekkel, mint a Notre Dame, a Thien Hau Pagoda vagy a kínai negyed. Az ország éléskamrája a Mekong–delta – az itt termesztett rizs, gyümölcs és méz egész Vietnamba eljut.

[caption id="attachment_4912" align="aligncenter" width="640"] A vietnami Thien Hau Pagoda[/caption]

Phnom Penh Kambodzsa fővárosa, remekei közt találjuk a Királyi Palotát, az Ezüst Pagodát és a piacot.

[caption id="attachment_4913" align="aligncenter" width="640"] Magaslati jak tartás a Himalájában, Nepálban[/caption]

Nepál a Himalája és a kolostorok országa. Ősi fővárosa Bhaktapur a Pashupatinath, a hinduk legfőbb szentélyének otthona, hol a Himalájában lakó Sívát tisztelik. A tibeti stílusú Rumtek kolostor pedig a Kelet-Himalája legnagyobb kolostora.

[caption id="attachment_4915" align="aligncenter" width="640"] Az európai szem számára kicsit szokatlan formát öltő Rumtek kolostor[/caption]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük