Ibiza mellett Mallorca az egyik legkedveltebb nyaralósziget Spanyolországban. A képeket elnézve, ezen nincs mit csodálkozni, hiszen mi is elképzeljük a Földközi-tenger csodálatos világát, már-már érezzük a pálmafák jóleső árnyékát, és élvezzük a spanyolok vendégszeretetét.

Mallorca01
Forrás: pixabay.com

Hallottál már Mallorca kristálytiszta, földöntúli érzést keltő tengerpartjáról? Nem véletlen, hogy az 1960-as évektől kezdve a nyugati országok tömegturizmusának célpontja lett, hiszen aki félre tenné a feszültséggel és stresszel teli hétköznapjait egy vagy akár több hétre, Mallorcán megteheti.

Még mielőtt rögtön rátérnénk, hogy miért is annyira felkapott és közkedvelt Spanyolország legnagyobb szigete, beszéljünk annak területi elhelyezkedéséről.

mallorca02
Forrás: telegraph.co.uk

Mallorca a Baleár-szigetek egyik tagja Ibiza, Formentera és Menorca mellett a Földközi-tengeren, az Ibériai-félszigettől keletre. A sziget fővárosa Palma (Palma de Mallorca), a közel 870 000 fős lakosság pedig a katalán nyelv mallorcai nyelvjárását beszéli.

Mallorca: végre egy ideális nyaralóhely!

A spanyol sziget minden adottsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy eltöltsünk egy felejthetetlen, munka- és stresszmentes hetet. Amikor elmélyülhetünk úgy, hogy közben a spanyol zene, az ízek és a barátságos emberek az „életre” ösztönöznek bennünket.

Ha Te is idetartasz, a hely nem fog számodra csalódást okozni. Hogy miért? Nézd csak:

  • Homokos tengerpartú vagy sziklás, vadregényes partszakaszainak hossza eléri az 554 km-t. Itt aztán kedvedre süttethetjük magunkat a napon, kortyolgathatjuk a finom koktélokat vagy elolvashatjuk kedvenc regényeinket. (Legnagyobb strandjuk, a Platja de Palma, a fővárostól keletre fekszik.)
  • Keleti irányból mintegy 70km-es hosszúságban hegylánc veszi körbe, északon és délen két öböl határolja.
  • Éghajlata mediterrán. Júliusban, augusztusban és szeptemberben a tenger hőfoka 25 fokos, így a fürdőzés kellemes felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

A Palma de Mallorca nemzetközi repülőtérnek köszönhetően néhány óra alatt a szigeten találhatjuk magunkat és azonnal egy napozóágy, meg egy koktélos pohár után kutathatunk. Mivel a térség legfontosabb bevétele a turizmusból ered, mi magunk is megtapasztalhatjuk a spanyolok vendégszeretetét, betekinthetünk mindennapjaikba, közelebbről is megismerhetjük kultúrájukat és legfontosabb értékeiket.

Ha részben „megfigyelő” szándékkal vágunk neki a nagy útnak, meg fogjuk tapasztalni, hogy egy nyaralás nem csak a tengerparti henyélésről, hanem ennél sokkal többről szól: kinyitja érzékszerveinket, éberebben figyelünk, látunk és ennek köszönhetően könnyedén fogadjuk be az új információkat is.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mallorca

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.