2015 október 08 - Görögország Úti cél tippek

Az öt legszebb görög strand

Görögország nevének hallatán minden utazni szerető ember szeme felcsillan. A dél-európai országban kis túlzással kettőt sem lehet lépni anélkül, hogy ne botlanánk bele valamibe, amiért érdemes volt odautazni.

Az ókori műveltség és az európai civilizáció (egyik) bölcsőjének a nyomai mindenütt ott vannak. Az egykori templomok, paloták, vagy egyszerű lakóházak romjainak meglátogatásáért sokan veszik az irányt Görögország felé. Talán ugyanennyi embert vonzanak a kopár, de gyönyörű hegyek és sziklák. És mi van még Görögországban, amiért érdemes odautazni? A tengerpart. Görögország területét tekintve a 97. ország a világon, viszont a „leghosszabb tengerparti szakasz” listán a méretéhez képest igencsak előkelő, 11. helyet szerezte meg. A hullámok mosta szakaszokból pedig nem csak sok van, de gyönyörűek is. Összeállításunkban bemutatjuk a sok szép közül azt az ötöt, amik talán a legszebbnek mondhatóak. Egyet nem érteni, vitatkozni természetesen szabad!

Navagio, Zakinthosz

A Zakinthosz szigetén található Navagiót a meredek szikláknak köszönhetően kizárólag hajóval lehet megközelíteni. A simogató homokon és a mélykék vízen felül a hely romantikáját emeli az a hajóroncs, ami a XX. század elején feneklett meg Navagión, és azóta sem szállították el.

[caption id="attachment_5122" align="aligncenter" width="640"] Navagio, fotó: flickr[/caption]

Red Beach, Szantorini

Elég egyetlen fényképet látni a Red Beachről, egyértelmű, hogy a tengerpart miről kapta a nevét. A vulkanikus sziget partszakasza vörös szikláival és vörös homokjával különleges és szemkápráztató látvány.

[caption id="attachment_5123" align="aligncenter" width="640"] Red Beach, fotó: profit.bg[/caption]

Elafonisi, Kréta

Kréta a legdélebbi görög sziget, itt található Elafonisi strandja. A tengerpart sokkal inkább tűnik trópusi vidéknek, mint Európának, a puha homokban sétálgatva az ide tévedt szerencsés utazó a Bahamákon érezheti magát.

[caption id="attachment_5124" align="aligncenter" width="640"] Elafonisi, fotó: Miguel Carvalho[/caption]

Egremni, Lefkada

Lefkada strandján minden megvan, ami egy már-már giccsesnek tűnő képeslaphoz szükséges: a Földközi-tenger türkizkék vize, fehér homokú tengerpart és vadregényes sziklafal. Ha naplementekor sétálunk ki Lefkadára, nehéz elhinni, hogy nem egy film díszletei közé csöppentünk.

[caption id="attachment_5125" align="aligncenter" width="640"] Egremni, fotó: wikipedia[/caption]

Sarakiniko, Milos

A Milos szigetén található Sarakiniko strand nem a „hagyományos” tengerpart, de pont ez adja egyedülálló szépségét. A partot nem puha homok borítja, hanem különleges sziklaalakzatokat látunk mindenfelé. A védett öböl kiválóan alkalmas az úszásra.

[caption id="attachment_5126" align="aligncenter" width="640"] Sarakiniko, fotó: Klearchos Kapoutsis[/caption]

IRÁNY VISSZA A FŐOLDALRA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük