A Zöld-foki szigetek programokban verhetetlen. Elég belegondolni, milyen lehet a teknősökkel, delfinekkel úszni, hatalmas karneválon tombolni, vagy meghódítani a hullámokat. Jól hangzik ugye? Az izgalmas szigetcsoport Afrika mellett terül el.

Élvezetes adottságai teszik egyedülállóvá

Jellemzője, hogy a belső részeket sík puszták, hegyes vidékek mély barlangok borítják, így akár quad, vagy egyéb terepjáró járművel is feltérképezhető a környék. A szigetek széleinél a kellemes tengerpartok is feltűnnek. Ezek jellemzője a napsütés mellett az erős szél, de ha cél a szörfözés búvárkodás vagy vitorlázás akkor ez nem lehet akadály. Olyannyira, hogy edzőtáborok és túrák alakultak annak biztosítására, hogy probléma nélkül, akár kezdők is elsajátítsák könnyedén az alapokat. A Zöld-foki szigetek nappali szigettúráit tüzes esti rendezvények váltják, tehát az éjszaki szórakozás is garantált.

Fotó: Niall
Fotó: Niall

A szigetek mind-mind kicsit más miatt szerethetőek

Sal szigetén a nemzetközi repülőtér jelenléte már alapból elég okot ad, hogy a turisták nagy része itt kezdje üdülését. Emellett nagyon jó, fehér homokos strandokkal hívogat. Otthont ad a Pedra Lume sóbányának, ami természeti világörökség.

Fotó: IDS.photos
Fotó: IDS.photos

Santiago szigetén található Praia, a Zöld-foki Köztársaság fővárosa. Ide leginkább a szórakozóhelyek, éttermek tömörültek. Történelmileg jelentős Citade Velha, jelentése Öreg város, mely elnevezés a látnivalóiban is értelmet nyer. A világörökségi címmel ellátott város egy 15. századi templom és egy portugál erőd, a Real de Sao Felipe maradványait őrzi, emellett fellelhetőek az egykori rabszolga-kereskedelem nyomai is. Tarrafal városához már más erők vonzanak. A város kristály kék vizű strandjai miatt népszerű.

Fotó: BigMikeSndTech
Fotó: BigMikeSndTech

Santo Antao szigete leginkább egynapos kirándulásokhoz a legjobb, zöld, sziklás környezete révén. A szigetre folyamatosan indítanak szervezett túrákat.

Fotó: Antoine Wibrin
Fotó: Antoine Wibrin

A Fogo sziget nemzeti parkja és a máig aktív Fogo vulkán miatt népszerű, emellett bepillantást enged a kávétermesztés kulisszái mögé.

Kép: flickr
Kép: flickr

Sao Vincent birtokolja a szigetek legbulisabb és legszebb városát, Mindelo-t. Itt rendezik meg évente a Zöld-foki szigetek legfontosabb karneválját, februárban. Színes jelmezes táncosok töltik meg az utcákat és egyszerűen remek a hangulat a több tízezres létszámú eseményen. Számos bár és szórakozóhely tölti meg  élettel a várost, és kiválóak az éttermek is.

Fotó: Caroline Granycome
Fotó: Caroline Granycome

A Zöld-foki szigetek egésze gazdag élővilággal rendelkezik, saját “különlegessége” az álcserepes teknős. Júliustól októberig találkozhatsz velük például az éjszakai teknőslesen.

De ha később utaznál – esetleg télből nyárba – akkor sem találod üresen a vidéket, sőt, ekkor kezdődik az igazi főszezon. Ennek megfelelően a nagy szállodák is megvetették már itt gyökerüket, legtöbbjük 0-24 órás rendelkezésre állással.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.