2016 november 18 - Úti cél tippek

Top 10 kalandos utazás

A nyaralás nem feltétlenül jelent mindenki számára jelent egyet a civilizáció minden áldásával berendezett szálloda medencéjének partján való napozással. Vannak, akik szeretik, ha magasan van az adrenalinszintjük és az utazás helyszínét is az izgalmakat és a kalandot szem előtt tartva választják meg. Számukra van tíz ötletünk.

Louise-tó, Banff, Kanada

A kanadai Sziklás-hegység ölelte gyöngyszem, a Louise-tó egész évben várja az aktív pihenés szerelmeseit. A gleccserekkel körülvett tavon télen korcsolyázni, nyáron evezni lehet. A környék gyönyörű hegyei pedig számtalan túrázási lehetőséget biztosítanak.

[caption id="attachment_6079" align="aligncenter" width="640"] fotó: Harvey Barrison[/caption]

Moab, Utah, Egyesült Államok

A Utah állambeli kisváros szintén alkalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújt azoknak, akik a vakációt úgy képzeli el, hogy a Malboro reklámból ismerős sziklák között bicikliznek, vagy nekivágnak a hegyeknek egy húzós terepfutás erejéig. Vadnyugati hangulat is garantált, hiszen a cowboyok és indiánok még élnek és virulnak a környéken.

[caption id="attachment_6080" align="aligncenter" width="640"] fotó: flickr[/caption]

Vízi sportok Dél-Nyugat Virginiában, Egyesült Államok

A vadvízi evezés szerelmeseinek észak-amerikai Mekkája Virginiában található. A Upper Gauley és New River számtalan izgalmas percet biztosít, sok szakasz hordozza magában a borulás veszélyét (vagy élményét). A Summersvill-tó vize békésebb és csendesebb, itt evezni felér egy relaxációval.

[caption id="attachment_6081" align="aligncenter" width="640"] fotó: filckr[/caption]

Grand Cayman, Cayman-szigetek

A Cayman szigetek legnagyobbika a tengerbiológia iránt fogékony, kalandozó kedvű utazóknak ideális választás. A sziget számtalan egzotikus és gyönyörű vízi állat élőhelye. Külön érdekesség, hogy a tengeri ráják, a világon szinte egyedülálló módon, természetes élőhelyükön figyelhetőek meg.

[caption id="attachment_6082" align="aligncenter" width="640"] fotó: wikipedia[/caption]

Esőerdő, Costa Rica

Az amerikai őserdőben járva az utazó egy elvarázsolt mesevilágba lép be. A hegyek és folyók, a buja növényzet, az orchideák és broméliák, a tukános és arakanagák megpillantása mind lélegzetelállító. A krokodilokkal azért érdemes vigyázni!

[caption id="attachment_6083" align="aligncenter" width="640"] fotó: Heather[/caption]

Rio de Janeiro, Brazília

A karneváljáró és tengerpartjáról híressé vált város sárkányrepülőről is felfedezhető. Az ikonikus Megváltó Krisztus szobor mellett ellebegést minden bizonnyal még az unokájának is mesélni foga az, akinek egyszer része volt benne.

[caption id="attachment_6084" align="aligncenter" width="640"] fotó: Ramon Llorensi[/caption]

Isle of Bute, Skócia

A Glasgowtól másfél órányira lévő hely merőben más élményeket nyújt, mint egy kiépített, tengerpari nyaralóövezet. A skót lápvidék kora középkori kastélyaival és zord természeti szépségeivel teszi emlékezetessé az utazást.

[caption id="attachment_6085" align="aligncenter" width="640"] fotó: Red Rose Exile[/caption]

Lipari szigetek, Olaszország

Az Olaszország déli csücskében lévő vad szépségű szigetek a vulkanikus utóműködéseikről híresültek el. A leginkább látogatott sziget, Stromboli tulajdonképpen egy, a tengerből 1000 méterrel kiemelkedő, máig is aktív vulkán.

[caption id="attachment_6086" align="aligncenter" width="640"] fotó: wikipedia[/caption]

Kruger Nemzeti Park, Dél-Afrikai Köztársaság

A látványos természetfilmek elevenednek meg a Kruger Nemzeti Parkban. Az utazó (ha szerencséje van) egy szafari során olyan fenséges nagyvadakat pillanthat meg, mint az oroszlán, a gepárd, az orrszarvú vagy a kafferbivaly.

[caption id="attachment_6087" align="aligncenter" width="640"] fotó: wikipedia[/caption]

Queenstown, Új-Zéland

Az aktív pihenést kedvelők bizonyára mind ismerik az alpesi kisváros nevét. Van itt lehetőség túrázásra, síelésre és vadvízi evezésre. A hely mégis arról a leghíresebb, hogy itt fejlesztették ki a bungee jumpingot. Az első ilyen szórakozási lehetőség a Kawarau-hídon várja az ugrani vágyókat 1988-tól.

[caption id="attachment_6088" align="aligncenter" width="640"] fotó: flickr[/caption]

Forrás: travel.nationalgeographic.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük