2015 szeptember 23 - Csehország Úti cél tippek

Prága időjárása

Prága időjárás szempontjából nem okoz meglepetést annak, aki a hazai klimatikus viszonyok között éli életét. A cseh főváros éghajlatához nem szükséges akklimatizálódni az oda látogató magyaroknak, hiszen minden nagyjából olyan, mint kis hazánkban. Mégis van pár apróbb különbség a két ország klimatikus viszonyaiban, amire nem árt odafigyelni, ha nyaralásunk során Prágát tiszteljük meg látogatásunkkal.

[caption id="attachment_4575" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Wildx22[/caption]

Magyarország éghajlata kontinentális, Csehországé az óceáni és a kontinentális klíma keveréke. Vagyis Prága időjárás tekintetében abban különbözik hazánktól, hogy a nyarak hidegebbek és valamivel több a csapadék. A rekkenő hőség elől nyáron nem rossz ötlet a cseh fővárosba menekülni, hiszen ott 3-4 fokkal hűvösebb van. (Ráadásul a jófajta sör is kiválóan esik a nyári napsütésben.)

[caption id="attachment_4576" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Roman Boed[/caption]

Arra viszont készüljünk, hogy több csapadékra számíthatunk a vakáció alatt, mint ahogy itthon megszoktuk. Persze nem monszunesőre kell gondolni, de azért indulás előtt nem árt rápillantani egy prágai időjárás előrejelzésével foglalkozó honlapra. A nyári éjszakák viszont kifejezetten hidegnek tűnnek azok számára, akik a hazai viszonyokhoz vannak hozzászokva.

[caption id="attachment_4577" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Deed Knerr[/caption]

A prágai telek a Magyarországon megszokottakhoz képest hidegebbek, viszont a csapadék kevesebb. A fogcsikorgató hideg nem mindenki számára hozza meg a kedvet az utazáshoz és a városnézéshez, de aki mégis ráveszi magát, az nem bánja meg: a behavazott Prága mesébe illő látvány.

IRÁNY VISSZA A FŐOLDALRA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük