Közismert, hogy Montenegró tengerpart mellett fekvő ország. Európa legifjabb állama (csak a 2006-os népszavazás óta független ország) él a természeti szépségei adta lehetőségeivel. Évről évre turisták hada keresi fel a balkáni államot, és legtöbben a fürdőzés és napozás nyújtotta élmények miatt látogatnak el az egykori Jugoszlávia területére.

Fotó: OliBac
Fotó: OliBac

A legfelkapottabb turistacélpont az országon belül Budva. Nem véletlenül: Montenegró tengerpart tekintetében nagyjából egyet jelent ezzel a több ezer éves várossal. De nem csak a homokkal borított part miatt érdemes a legendák szerint a föníciaiak által alapított települést felkeresni. Az óváros gyönyörű épületeivel, romantikus hangulatával és érdekes múzeumaival szintén számtalan alkalmat termet a kikapcsolódásra és a feltöltődésre.

Fotó: Manuel Conteras
Fotó: Manuel Conteras

Herceg Novi városa sok tekintetben hasonlít Budvára. Szintén Montenegró olyan településeihez tartozik, amelyek turistacsalogató történelmi óváros és tengerpart tökéletes egyvelegéből állnak. A városba látogató számtalan turista napközben kedvére lubickolhat a tengerben, a hűsebb esti órákban pedig sétára indulhat a középkori utcákon. Herceg Novi talán legérdekesebb látnivalója a XIV. században épült Tengeri Erőd.

Fotó: Aleksandr Zykov
Fotó: Aleksandr Zykov

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.