Belgium és azon belül is a flamand városok látnivalóit bizonyára már sokan megcsodálták. Kevesen juthattak viszont még el a csodaszép, szívet és lelket melengető vidéki tájakra, ahol az elképesztő kastélyok és parkok látványa biztosan sokunkat rabul ejtene.

A flamand nemesi házak és kastélyok között sok van, amely magántulajdonban van, mint például az Ooidonk, amely az egyik legszebbnek számít.

Ooidonk_castle_viewVannak olyan magánkastélyok is, amelyek csak kulisszaként szolgálnak a varázslatos virágoskertekhez, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a bámészkodókat.

1280px-Kasteel_van_Groot-Bijgaarden_(5614619742)A Groot Bijgaarden kastélyban például minden tavasszal nemzetközi virágkiállítást tartanak, ugyanígy a Beervelde Park is több jelentős virágos esemény színhelye évente.

Grand-Bigard_CH1aJPGA flamand kastélyok királya talán maga a Laeken Királyi Kastély, amely egy rendkívül impozáns üvegháznak is helyet ad, amelyet tavasszal összesen három hétre megnyitnak a nagyközönség számára is. A kastély egyébként máig a belga királyi család hivatalos lakhelye.

Ha még több flamand szépséget szeretnél megismerni, akkor a helyiek szerint a következőket feltétlenül látnod kell: rózsakert Sint-Pieter-Leeuw településén, Gaasbeek kastély, Gent városa. Irány Flandria…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.