2016 november 13 - Úti cél tippek

A Csendes-óceán közepén – Hawaii szigetek

Az 1 millió lakosú Hawaii szigetek a turizmusból, az évente szigetekre érkező 6 millió látogatóból él. 8 szigete a Ni’hau, a Kaua’i, az O’ahu, a Moloka’i, a Lana’i, a Kaho’olawe, a Maui és a Hawaii, melyek közül a legnépesebb és leglátogatottabb az O’ahu.

O’ahu-ban található Hawaii fővárosa, Honolulu, „az ezerarcú mesefalu”. Történelmi negyedében áll az egykori királyi palota, ill. az egyik első keresztény templomnak számító Kawaiahao Church, mely koralltömbökből 1842-ben épült. Megtekintésre érdemes a 390 ezres városban lévő Hawaii parlament, Liliuokolani királynő és Kamehameha király aranyszobra is.

[caption id="attachment_5314" align="aligncenter" width="640"] Hanauma öböl a Hawaii szigeteken[/caption]

Waikiki a világ egyik leghíresebb homokos strandja, mindenki számára ismerős lehet az itt játszódó „Waikiki páros” c. filmsorozatból. Tengerpartján naponta 70.000 ember sütkérezik, lubickol és szörföl.

A napjainkban is hadikikötőként működő Pearl Harbor és a USS Bowfin 4 órás túrája a II. világháború történelmi színhelyére repíti vissza a látogatókat. A Bowfin tengeralattjáró megtekintésén túl látható a háborúban félig elsüllyedt USS Arizona Memorial cirkáló is.

[caption id="attachment_5315" align="aligncenter" width="640"] Pearl Harbor[/caption]

A 17 hektáros Polinéz Kulturális Központ a sziget észak-keleti részén található, s a polinéz szigetvilág kultúráját mutatja be skanzenszerű mintafalvakban. Szamoai, tongai, tahiti, fiji, új-zélandi és hawaii – többek között – táncos és esküvői ceremóniákat mutatnak be.

[caption id="attachment_5316" align="aligncenter" width="640"] Big Island-i lávacsatorna[/caption]

Az extrém programokat preferáló turistáknak kiváló választás a Manoa vízeséshez szervezett dzsungeltúra, melynek során fél órás esőerdei gyaloglással juthatnak el a vízeséshez, s a Tantalusz kilátóból nézhetnek le O’ahu szigetének déli oldalára. A legbátrabbak vulkántúrán is részt vehetnek a Big Islanden, míg az állatbarátok közelről leshetnek bálnákra Mauin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük