A kissé hátborzongató cím Buenos Aires híres temetőjére, a Cementerio de la Recoleta-ra utal, amely mára legalább akkora látványossággá vált a turisták körében, mint a Plaza de Mayo vagy a San Telmo negyed tangóbárjai.

A Recoleta városrészben található óriási temetőt téglafal öleli körbe, ezen belül pedig elképesztő emlékművek, mauzóleumok sorakoznak szép sorban, széles és kevésbé széles utcák és fasorok mentén.

Temető - Buenos AiresAz egész hely nagyon rendezett és elegáns a 19. században regnáló Torcuato de Alvear polgármester ötlete nyomán. Az itt nyugvók nagy része a társadalom felső rétegeiből valók, kifejezetten gazdagok és legtöbbször híresek is. A hazánkban is igen jól ismert Eva Perón síremléke is itt található, és bár nagyon egyszerű kis emléktábla jelzi nyughelyét, mégis könnyű megtalálni, mert a legnagyobb tömeg mindig ez előtt a sír előtt van.

Eva PeronItt helyeztek végső nyugalomra több elnököt, festőt, költőt és tudóst is. A 4,5 hektáron elterülő temetőben mindenképp jól esik egy séta, főleg, ha menekülni szeretnénk kicsit a város zajától. A Cementerio de la Recoleta egyébként a CNN szerint a világ 10 legszebb temetőjének egyike.

Hagyományosan a szegényebbek végső pihenőhelye persze nem itt található, ők inkább a Chacarita nevű temetőben juthattak sírhelyhez. Itt is van azért jó néhány híresség is, például az argentin tangó legendás figurája, Carlos Gardel is itt nyugszik, aki mindössze 45 évesen repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.