2017 január 02 - Úti cél tippek

A bécsi Prater, ahol ismét gyerek lehetsz…

Az általános iskolai osztálykirándulásokból talán a legmaradandóbb élmények egyik a vidámpark, kinek azért, mert már előző éjjel rettegett tőle, kinek azért, mert élete legizgalmasabb perceit tölthette ott. Sajnos Magyarországon már nem sok lehetőség van effajta adrenalinnövelő programra, hiszen miután már a budapesti Vidámpark is bezárta kapuit, a csúszdaparkokon kívül nem maradt alternatíva. Úgyhogy, ahogy ruháért és cipőért is, a vidámparki kalandért is Ausztriáig kell kocsikázni.

A Prater neve vélhetően mindenkinek ismerősen cseng, sőt lehet, hogy kicsit avíttnak is, hiszen Európa egyik legöregebb szórakoztató parkjáról beszélünk. Megérkezéskor azonban rögtön látszik, hogy nem valami kis vidéki, búcsús sokadalomról van szó, hanem bizony egy fergeteges élményparkról, ahol kb. 250 játék akad kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vannak kedves kis körforgók és brutális hullámvasutak egyaránt, és olyan is szép számmal akad, ahová az egész család egyszerre beülhet. Ilyen például a jó öreg óriáskerék, amely egy bécsi kiránduláshoz pont olyannyira szorosan hozzátartozik, mint egy Schönbrunn- vagy egy Stephansdom-látogatás. Az óriáskerék egész évben forog, de szélben azért nem olyan kellemes...

Ha neked ez lassú vagy unalmas lenne, és inkább a sebesség megszállottja vagy, bőven akad neked is szórakozás: a 117 méteres körhintában 60 km/órával száguldhatsz, az Octopusszal pedig 18 méter magasra lőnek ki. Sokak szerint a legfélelmetesebb a Darkride Inside nevű beltéri hullámvasút, amely a sötétséget, a cikkcakkos kanyarokat és a lézertechnikát ötvözve hátborzongató utazásra invitál.

Bármelyiket is választod, arra készülj fel, hogy semmi sem olcsó! Prater-kártyáddal mindenért külön kell fizetni, még jó, hogy van bankautomata helyben, ha újra akarod tölteni.

Ja, és a legfontosabb a végére maradt: semmiképp ne gyere úgy haza, hogy nem kóstoltad életed legjobb csülkét a Schweizerhofban, ahol más finomságok is kaphatók, de a csülök az, amiért mindenki odajár. Helyet találni nem túl egyszerű, de légy kitartó és szemfüles, megéri a várakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük