2015 augusztus 28 - Spanyolország Úti cél tippek

Barcelona, az ezerarcú metropolisz – Barcelona látnivalók

A katalán Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa, a világ egyik legsokszínűbb, leglüktetőbb és télen-nyáron leglátogatottabb modern metropolisza.

A Barcelona látnivalók listája igen hosszú. A várost tudatosan építették az elmúlt évtizedekben, így hatalmas, modern központtá fejlődött, de ez a tudatosság és a 11 metróvonal nagyban segíti a turistákat a felfedezőtúra során. Megannyi látnivalóját a modern építészet egyik legnagyobb ikonja, Antoni Gaudi és Luis Doménech i Montaner tökéletesen formabontó építészeti stílusai és megoldásai adják, melyek közül sok az UNESCO Világörökségének listáján is szerepel.

[caption id="attachment_3280" align="aligncenter" width="640"] Az elkészülni soha nem akaró Sagrada Família[/caption]

Városlátogatásunk során „kötelező” megtekintenünk a Sagrada Famíliát és a sajátságos hangulatú és panorámájú, Barcelona egyik legtöbbet fotózott látványosságát, a Güell Parkot annak gyönyörű pálmafáival.

[caption id="attachment_3281" align="aligncenter" width="640"] Az ikonikus Güell Park formabontó építményei[/caption]

A Ramblas a város fő sétálóutcája, rengeteg kávézóval, étteremmel, üzlettel, utcai árussal; a hangulat miatt érdemes végigsétálnunk rajta. Végében áll a Kolumbusz-szobor és a város Akváriuma, valamint a Tengerészeti Múzeum. A Ramblas közelében találjuk a gótikus negyedet is, mely a régi Barcelona hangulatát tükrözi szűk, középkort idéző kanyargós utcácskákkal.

[caption id="attachment_3745" align="aligncenter" width="640"] La Boqueria | Fotó: Adriano Agulló[/caption]

A muzsika hangjainak szerelmesei értékelni fogják a Katalán Zene Palotáját (Palau de la Música Catalana), ahogy a futballrajongók az FC Barcelona világhírű stadionját, a Camp Nout.

Ha időnk engedi, ne hagyjuk ki az állatkertet se, mely azon túl, hogy Európa egyik legjobbika, a Budapest Zooban született Ebobo gorilla lakhelye, aki ma már többszörös büszke apuka, s a vezérhím szerepében a világ egyetlen albínó gorillájának, Hópehelynek a helyét és hiányát tölti be.

Barcelona látnivalói nemcsak Gaudi és Hópehely, de Picasso nevével is összeforrnak, a mester múzeumát sem érdemes kihagyni, ahogy a város határában elterülő hét homokos strand egyikét is kellemes felkeresnünk a nyári hőségben. A két leghíresebb a Sant Sebastià és a Barceloneta.

[caption id="attachment_3282" align="aligncenter" width="640"] A Mágikus Szökőkút esti fényben, zenére táncoló víznyalábokkal[/caption]

A barcelonai látnivalók egyik legkedveltebbje az esténként színes fényekben úszó és zenére „táncoló”, a Plaza d'Espanyával szemben található Mágikus Szökőkút.

IRÁNY VISSZA A FŐOLDALRA!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük