2017 január 16 - Úti cél tippek

Ázsia legolcsóbb úti céljai

Elenyésző számú ember van a világon (és Magyarországon), akinek, ha vakációra készül, eszébe sem jut, hogy mennyire kell majd mélyen nyúlnia a pénztárcájába, amikor kifizeti az utazás költségeit. A pénz (kevés kiválasztottat leszámítva) fontos tényező a nyaralás megtervezésénél. Szerencsére léteznek olyan egzotikus és kívánatos úti célok, ahol minden megvan, amit csak turista kívánhat, ráadásul még olcsóak is. Ázsiában legalábbis számtalan ilyen akad. Azért tegyük hozzá, ez attól is függ, honnan megyünk oda, mivel a repülőgépre jegyet mindenképpen kell venni.

Thaiföld szigetei

Thaiföld egésze közkedvelt turistacélpont, mind európaiak, mind amerikaik számára. Az ország számtalan szépsége közül talán a tengerparti tájak a legfelkapottabbak. Az ázsiai állam területéhez számtalan kisebb-nagyobb sziget is tartozik, a legismertebb közülük Phuket. Ezen szigetek egyikére utazva rengeteg pénztárcabarát szállást és szolgáltatást találunk, akár 10 dollár körüli áron is eltölthetünk egy éjszakát valamelyik vendégházban.

[caption id="attachment_6416" align="aligncenter" width="640"] fotó: wikimedia[/caption]

Kambodzsa

Az egykori véres diktatúrájáról hírhedt országot egyre több utazó keresi fel. A legismertebb célpont, Kambodzsa kvázi szimbólumának számító romok, az őserdő mélyén megbúvó Angkor Wat, turisták sokaságát csábítja az országba. De ezen felül egy monumentális sárkányhajó fesztivál, a táj szépsége, az egzotikus ételek és az olcsó szállodák is okot adhatnak arra, hogy Phnompenbe váltsunk repülőjegyet.

[caption id="attachment_6417" align="aligncenter" width="640"] fotó: Davidlohr Bueso[/caption]

Fülöp-szigetek

Nem könnyű feladat felsorolni mindazt, ami miatt érdemes a Fülöp-szigetek tölteni a nyaralást. Gyönyörű tengerpart, galériák, biciklizési lehetőségek, vagy éppen a taoista templomok. Plusz egy ok a Hibiscus Garden Inn. A TripAdvisor olvasói szavazatainak győztese volt 2015-ben. Az ott jártak (sok egyéb más mellett) a szálloda alacsony árait is kiemelték.

[caption id="attachment_6418" align="aligncenter" width="640"] fotó: Mendhak[/caption]

Srí Lanka

A szigetország valóságos kincsesbánya azok számára, akik rajonganak a régi, már-már ősi, emlékhelyekért. De azoknak is, akik a természeti látnivalók okán kezdenek összepakolni a bőröndbe. A hotelek az országban jellemzően a viszonylag magas árkategóriába tartoznak, de a kis hostelekben, vendégházakban baráti áron lehet megszállni.

[caption id="attachment_6419" align="aligncenter" width="640"] fotó: Ronald Saunders[/caption]

Indonézia

Az országon belül természetesen nem mindenütt ugyanazzal az árakkal dolgoznak. A legkedveltebb turistacélpont Bali, ebből eredően itt a legdrágábbak a szállodák. Bár kellő utánajárással itt is van olyan szállás, ahol nem fog túlságosan vastagon a tulajdonos ceruzája, amikor kiállítja a számlát. Minimalista, de tiszta és kulturált szállást lehet találni már tíz dollárért is.

[caption id="attachment_6420" align="aligncenter" width="640"] fotó: John Y. Can[/caption]

India, Rajasthan

Kultúra, történelem és elefántok. Ekképpen lehetne a legtömörebben összefoglalni az Indiában található terület lényegét turisztikai szempontból. Dzsódhpur városában egy tiszta és kényelmes, ám „sallangmentes” szobáért 13 dollár körüli árat kell fizetni, de a szállodák is 30 dollár körüli vannak egy éjszakára.

[caption id="attachment_6421" align="aligncenter" width="640"] fotó: Brandon[/caption]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük