Van számodra négy káprázatosan romantikus úti célunk a nagyvilágban, ahova ellátogatva a kedveseddel egész biztosan újra szerelembe estek! Bármelyik helyszínen igazán felejthetetlen, szerelemmel teli hétvégét vagy hetet tölthettek.

Párizs

Párizst bizony sokan tartják számon úgy, mint a szerelem és romantika francia fővárosát. Számos „klasszikusan” romantikus program vár titeket: hajókázás a Szajnán egy gyertyafényes vacsora keretében; szerelmes vallomások az Eiffel-torony tetején a holdfényben, amikor a kivilágított mesés város a lábatok előtt hever; andaloghattok a Champs-Élysées-n, ahol mindig zajlik az élet; és ott van még a Tuileriák kertje, a Notre-Dame-székesegyház, a Montmartre, ahol a híres Moulin Rouge, a vörös malom épületét nézhetitek meg, na és a Sacré Cœur, azaz a nevében is romantikus Szent Szív-bazilika.

Fotó: Moyan Brenn
Fotó: Moyan Brenn

Fez

Marokkóban található ez a híres spirituális város, Fez, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséibe. Nem csak szép és egzotikus, de gyönyörű teakertek és fenséges mecsetek otthona. Nem szabad kihagyni a Szaffár teret és a Nagy mecsetet.  Medina pedig a világ legnagyobb élő középkori városrésze: az utcák hemzsegnek a színes bazároktól, a kutakkal díszített udvaroktól, és a sikátorlabirintusokban könnyedén elveszíthetitek a kitűzött úti célt, ám ez egy olyan kaland, amelyre minden szerelmesnek szüksége van – együtt elveszni Fezben.

Fotó: Gilles Couturier
Fotó: Gilles Couturier

Kiotó

A Japán Kiotó a történelmi jelentőségű szentélyeiről, palotáiról, templomairól híres. Csodálatos pagodák emelkednek a zöldellő erdőkből és a rózsaszín cseresznyefák ontják magukból bódító illatukat. A kínai hatású kertekben, zen templomokban – különösen az Enriakudzsi templomban – és  a Fusimi Inari-nagyszentélyben nemcsak Japán történelme és mágikus világa fog megelevenedni, hanem a szemetek elkápráztatása mellett a lelketeket is kényeztethetitek. Itt minden vita és párkapcsolati nehézség elsimul, itt a lélek és a szerelem ismét felvirágzik.

Fotó: Maarten Heerlien
Fotó: Maarten Heerlien

Brugge

A Belgiumban található középkori város elétek varázsolja a mesék világát. A folyó csatornái („rei”) mentén található időtlen szépségű sétányok és házak elrepítenek a múltba. A macskaköves utak, a romantikus hidak, a Harangtoronyból nyíló fenséges kilátás mind-mind a nosztalgikus érzéseket hivatott szolgálni. Látnotok kell a gótikus Miasszonyunk-templomot, és a Szent Vér-bazilikában a saját szemetekkel csodálhatjátok meg Jézus vérét. Talán egy kis hit, egy varázslatos hosszú hétvége valóra váltja a mesékből ismert örök szerelmet.

Fotó: Patrick Lemaire
Fotó: Patrick Lemaire

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.