2017 január 14 - Olaszország

Velence időjárása

Utazás előtt, a nyaralásra készülődve, a ruhák és az egyéb holmik összepakolásánál mindig szem előtt kell tartani az úti cél éghajlatát. Ázsiába a monszunesők idejében elengedhetetlen a vastag esőköpeny, Rodoszra viszont felesleges az irhabunda. És mi a helyzet Észak-Olaszországgal? Velence időjárás szempontjából mit tartogat a számunkra?

[caption id="attachment_4959" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikimedia[/caption]

A tengerre épült, csodaszép város Olaszország legészakibb részén van. Éghajlata nem egyértelműen mediterrán, de nem is nedves kontinentális. Velence időjárás tekintetében valamiféle átmenet a kettő között. Nyáron biztosan számíthatunk a hazainál nagyobb melegre. A nap sokat süt, Velence környékén a tengerparton számtalan hotel és kemping csalogatja a fürdeni vágyó turistákat. Viszont a nyári hónapok alatt se számítsunk folyamatos forróságra, mert Itália ezen részén nyáron is viszonylag sokat esik az eső. (Velence legcsapadékosabb hónapja a november után az augusztus.) A végkövetkeztetés annyi, hogy ha a lagúnára épült mesebeli városkát a nyár folyamán keressük fel, két dolgot ne felejtsünk ki a bőröndből. Az egyik a fürdőruha, a másik az esőköpeny.

[caption id="attachment_4960" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Andrea Osti[/caption]

Természetesen a legtöbb utazó nyáron indul útnak, de nem csupán a nyár turistaszezon az olasz városban. A híres velencei karnevál miatt sokan télen látogatnak el ide. Ezt az eseményt vétek kihagyni. Még úgy is, hogy Velence időjárás szempontjából nem a legvonzóbb arcát mutatja ilyenkor. A téli hónapokban rengeteg csapadék hull. Hó nagyon ritkán esik, eső viszont annál több. A tenger közelségének is köszönhetően a téli hónapokban sokszor sűrű pára borítja a várost.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük