2016 november 21 - Tunézia

Mit mond a virtuális közösség? Tunézia a fórumozók szemével

Utazás előtt ilyen-olyan szinten, de mindenki szeret tájékozódni arról az országról, ahova nyaralás, tanulás, munka, vagy bármi más kapcsán le fog jutni. Tunézia nem európai állam, ezért az emberek egy részében több kérdés merül fel, mintha Horvátországa utazna. Ilyenkor legjobb azokat kérdezni, akik már jártak ott.

Ha nincs ilyen ismerős, akkor bevett módszer az internet valamelyik keresőjébe beírni a „Tunézia fórum” szavakat. És a világhóló kidob jó pár fórumot, ahol a virtuális térben összegyűltek érdekes információkat osztanak meg saját tapasztalataik alapján. Az ilyen oldalakról jó pár hasznos tipp szerezhető. Az utazási irodák, vagy az egy-egy országot ismertető útikönyvek és internetes oldalak esetenként nem adnak információt a más kultúrájú országokban betartandó szabályokról, illetve félő hogy pr okokból csak a jót írják. (Az interneten írogatókról viszont nem feltételezzük, hogy elhallgatják a rosszat!)

[caption id="attachment_5534" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Crosa[/caption]

Tunéziával kapcsolatban az Indexen található egy több, mint tizenöt éve működő, több ezer bejegyzést tartalmazó fórum. (Ha valaki gondos áttanulmányozza egyszer, akkor biztos sok érdekességet talál, hogy változtak a vélemények az arab országról.) A Tunézia fórum felkeresői sokszor kérdeznek a borravalóval és a higiéniával kapcsolatban. Az egységes álláspont az, hogy 10%-nyi baksist várnak el az európai turistától. A higiéniával kapcsolatban is a legkülönfélébb tippek olvashatóak. Valaki lelkünkre köti, hogy a gyümölcsöt hámozottan együk, mások a kuszkusztól intik óva az észak-afrikai országa indulókat. Arról is sokan panaszkodnak, hogyan próbálják különböző trükkökkel „lehúzni” a turistákat egyes helyi lakosok. Persze a szép élményeit is szívesen megosztja bárki.

[caption id="attachment_5535" align="aligncenter" width="640"] Fotó: Marcus[/caption]

Ha úgy gondoljuk útra kelés előtt, hogy Tunézia fórum segítségével megismerhető, akkor se feledkezzünk meg két dologról. Könnyen lehet hogy ottani szállodák, utazási irodák, vagy bármilyen más szolgáltatások bérkommentelőket alkalmaznak saját maguk reklámozására. Másrészt pedig nem az számít, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja. Érdemes ezeket a lapokat átolvasni, de nem kell mindent fenntartás nélkül kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük