Fedezz fel egy helyet, ami dacol minden fizikai és gravitációs erővel! Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb misztikus túráján úgy érezheted, a saját elméd játszadozik veled. A Mystery Spot Kaliforniában, Santa Cruz vörösfenyő erdeinek szívében bújik meg.

A környéknek már önmagban is van egy furcsa hangulata, a vörös fenyőkkel tűzdelt erdők fái mintha rendellenesen nőnének Santa Cruz ezen részén, ami még inkább misztikussá varázsolja a helyszínt. A különös jelenség, ami látogatók hosszú sorát vonzza egy megmagyarázhatatlan mágneses egyensúlytalanságon alapul.

Fotó: Paul Downey
Fotó: Paul Downey

Santa Cruz misztikus pontját 1939-ben fedezte fel egy George Prathe nevű kutató, nemsokkal később ő alakította ki a vidámparki elvarázsolt kastélyra emlékeztető látogatóközpontot. A múzeumi túra azonban nem a megszokott komoly módon zajlik. Nagyon vicces és humoros előadás látható, és a megdöbbenés fokozása érdekében gyakran magukat a jelenlévőket is felhasználják a kísérletekhez, varázslatokhoz. Apró, ferdének látszó kis faházakkal tűzdelt túrán zajlik a bemutató, melyeket mintha a gravitáció megmagyarázhatatlan ereje húzna épp a föld mélyére.

Minden látogatót gondolkodásra késztet, amikor a lejtőn elindított labda egyszer csak fölfelé kezd gurulni, amikor az emberek magassága egyszer csak megváltozik, amikor az iránytűk megzavarodnak, vagy a tárgyak, bútorok különös, abnormális helyzetet vesznek fel.

De mi lehet a gravitációs furcsaság oka?

Bár konkrét magyarázat nincs a jelenségre, az emberi fantázia itt is jeleskedik ötletekben. Van, aki az ufóknak tulajdonítja, van, aki a föld szén-dioxid tartalmában látja a megoldást, más az ózonlyuk problémákat okolja, és van aki egyszerűen csak élvezi a szórakoztató kísérleteket. Persze vannak szkeptikusak, akik egyszerű illúziónak tartják az egészet, de tényleg csak ennyiről lenne szó?

Az idegenvezetők szerint, a gravitáció és a fizika törvényei egyszerűen megbolondultak, a felfedező George Prathe, egy nagy köralakban vélte felfedezni a Santa Cruz domboldalain megjelent mágneses rendellenséget.

A töprengés helyett talán az a legjobb, ha a fényképezőgép kattogtatása közben egyszerűen csak belefeledkezel a mókába, és egy nagyon szórakoztató élményt viszel haza.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.