6 tipp, hogyan hozzunk ki egy luxusnyaralást kevés pénzből

Csak azért, mert korlátozott pénzösszeg áll rendelkezésünkre, nem kell lemondanunk a stílusos utazásról. Következzék hat tipp a lelkes és spórolós utazók számára!

Sok idő és türelem kell ahhoz, hogy egy izgalmas hétvégi kalandra igazán kedvező ajánlatot találjunk. Szeretnénk eldicsekedni családunknak és barátainknak az eseménnyel teli víkendről, és szívesen dörgölnénk a kollégák orra alá fantasztikus élményeinket. Íme pár tipp, hogy ezt megtehessük:

Élj úgy, mint egy úr

Luxusszállodában szobát bérelni nem nagy kunszt. Egy hétvégére egy egész ház urává válni sokkal izgalmasabb! Elég szétnézni pár házcserélő oldalon vagy az Airbnb és hasonló vállalkozások honlapján, és máris válogathatunk a lenyűgöző szállások között. Töltsünk egy éjszakát a barátainkkal egy vidéki udvarházban, vagy egy belvárosi penthouse-ban, és osztozzunk a költségeken! Választhatunk olyan szállást is, ahol az ellátásunkról is gondoskodnak, így anélkül élhetünk királyok módjára, hogy egy kisebb vagyont költenénk.

Olcsó nyaralás

Értékes várótermi idő

A reptéri lounge használatáért fizetni talán ellentmond az egész spórolós tervnek, de meglepően jó ár-érték arányú szolgáltatást kapunk, amíg a járatunkra várunk. Nyilván minden repülőtéren más és más az összeg, de már személyenként kb. 6 ezer forintnyi összegért elvonulhatunk a tranzit nyüzsgésétől, és stílusosan várakozhatunk. Újságokat és magazinokat lapozgathatunk, feltölthetjük kütyüjeinket és magunkat is (néhol még alkoholos itallal is). A belépés sok helyen ingyenes a gyermekek számára, és amíg őket lefoglalja a mesevetítés vagy az ingyenes kifestők pingálása, mi is hátradőlhetünk egy kicsit. Néha jól esik egy kicsit VIP-nek lenni!

Emirates Business Lounge Bangkok
Emirates Business Lounge Bangkok

Fedezz fel titkos kincseket

A kevésbé népszerű helyek gyakran olcsóbbak, mint a főbb turistacélpontok, de egyáltalán nem biztos, hogy kevesebb élménnyel szolgálnak! Csehországban például Prága helyett válasszuk úti célnak Brnót. Az ország második legnagyobb városa rengeteg történelmi és kulturális kincset tartogat számunkra, a Prágára jellemző tömeg nélkül. Ugyanígy, ha Olaszországban járunk, Cesenatico is remek választás: félúton Ravenna és Rimini között a tengerparti élmény mellett az olcsó hotelek pénztárcakímélő előnyeit is élvezhetjük, és az érzést, hogy mi valami „mást” választottunk, mint a „hétköznapi turisták”.

Fotó:  Sergey Galyonkin, Flickr
Fotó: Sergey Galyonkin, Flickr

Kóstolj bele a luxusba

Gyakran a körülöttünk elterülő várost annyira „alapértelmezettnek” vesszük, hogy ha hétvégi kirándulást tervezünk, azonnal másik városban vagy országban gondolkozunk. Pedig egy kis tervezéssel a saját városunk is igazi élményekkel teli „úti céllá” válhat! Ha szép az idő, rendezhetünk egy kellemes pikniket a szabadban. Más országok nagyvárosaiban már olyannyira népszerű program a piknikezés, hogy több cég is vállal „házhozszállítást” a nagyobb parkokba. Annyit mi is megtehetünk, hogy elvitelre kérjük az ebédet, és az étterem helyett egy hangulatos parkban, a plédünkön fogyasztjuk el – így válik igazán különlegessé akár a legegyszerűbb étel is.

Olcsó nyaralás - Piknik
Fotó: Dieter Hirt | Piknik

Fedélzetre!

A Budapesten élők akár naponta is áthaladnak a Duna felett vagy alatt a napi ingázás során, de gyakran elfelejtik, hogy közlekedni a vízen is lehet. Fizessünk be egy sétahajózásra, vagy béreljünk egy csónakot – stílusos, de költséghatékony program. Ha baráti társasággal vágunk neki a vízi kalandnak, a költségeket magunk között megosztva szinte semmi pénzért lehet részünk egy különleges élményben. Csak dőljünk hátra, és élvezzük, ahogy a táj elsiklik mellettünk.

Fotó: MsSaraKelly, Flickr
Fotó: MsSaraKelly, Flickr

Modern útikalauz stopposoknak

Ha nekivágunk az útnak, nem kell egyedül mennünk. Az olyan weboldalak és szolgáltatók, mint a BlaBlaCar vagy az Oszkár arra készültek, hogy az egy irányba tartó autósokat és utasokat összekösse. Így nemcsak az útiköltségben osztozhattok, de érdekes emberek társaságában is.

Olcsó nyaralás

IRÁNY VISSZA A FŐOLDALRA!

Hirdetés(X)

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

Adatvédelmi Tájékoztató: a hozzászólással / kommenteléssel egyidejűleg az Adatkezelési Szabályzatot megismertem és elfogadom, továbbá kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a NetstarMedia a megadott adataimat a Tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.