2016 december 03 - Itthon

A Kékestető lábainál – a Sástó Kemping

Kicsit több, mint két évvel ezelőtt, 2013 tavaszán, nyitotta meg kapuit a Mátrafüreden található Sástó Kemping. A Mátra bércei között található szálláshely tapasztalt (és nem annyira tapasztalt) túrázok számára csak egy ugrásra van a Kékestetőtől. De nemcsak „Magyarország teteje” esik közel a kempinghez, hanem a hegység több, festői turista útja is könnyűszerrel elérhető. De a Sástó azoknak is számtalan lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, akik bakancs nélkül érkeztek.

[caption id="attachment_5024" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikipedia[/caption]

A nemrég nyílt szálláshelyeb nagyon változatos körülmények között tölthetjük az éjszakát. Aki ragaszkodik a kényelemhez, azok számára háromcsillagos szállodai szobákat alakítottak ki, viszont azok is megtalálják a számításukat, akik tökéletesen elégedettek a nyaralással akkor is, ha sátorban töltik az éjszakát. A két „véglet” között elhelyezkedők is megtalálják az igényeikhez igazított szállásfajtát. Vannak apartmanházak, annál picit egyszerűbb faházak, illetve lakókocsiknak is tudnak helyet biztosítani. Külön említésre méltó, hogy a faházak egyike akadálymentesítve van.

[caption id="attachment_5025" align="aligncenter" width="640"] Fotó: wikipedia[/caption]

A Sástó kemping wellness részleggel is fel van szerelve. A rekreáció céljából létrehozott részben természetesen medencék is találhatóak, van élménymedence, jakuzzi és a legkisebbeknek gyermekmedence. A divatos (és egészséges) szaunázásra is van lehetőség, külön bio-, finn- és infraszauna várja az izzadni vágyókat. Az egészségmegőrzést egy sószoba is szolgálja, amit az erdélyi Parajdról hozott sóval töltöttek fel. Külön érdekesség a sóhomokozó. A sókristályokkal való homokozás nem mindennapi élmény a gyerekek számára, és gyakran az anyukák és az apukák sem tudják megállni, hogy ne próbálják ki a sóval történő „homokvár” építést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük