A paradicsomi Seychelle-szigetek

Ne mindig csak Bahamákról, Ciprusról meg Hawaiiról szóljon a Fáma, ha egzotikus szigetvilágban gondolkodunk. Itt az ideje, hogy nagyító alá vegyük a Seychelle-szigeteket és mondjuk néhány okot, amiért oda is érdemes elruccanni, ha az ember nyaralni vagy telelni vágyik!

A korallzátonyokkal tűzdelt szigetállam az Indiai-óceánban található.  Nagyjából 1000-2000 km-es körzetben olyan szigetek övezik a Seychelle Köztársaságot, mint amilyen Zanzibár szigete nyugatra, Réunion délen és Mauritius délnyugaton a Comore-szigetek és Mayotte, és Maldív-szigetek északkeleten. De ha a makikkal szeretnél egyet rázni, akkor nem árt, ha tudod, hogy Madagaszkár sincs olyan messze.

Fotó: Our Breathing Planet OBP
Fotó: Our Breathing Planet OBP

De van itt még néhány más dolog is, amit nem árt, ha tudtok! Például, hogy Victoria fővárosában fog , landolni fog a gépetek, és ne aggódjatok, vízum nem szükséges, csak érvényes útlevél. Továbbá szuveníreket a családnak a seychelles-i rúpiával tudtok venni. A hivatalos nyelv az angol, francia és a kreol.

Seychelle1

A szigetország  gazdasága az idegenforgalomra és a halászatra épül, úgyhogy ezért is várják oda ejtőzni sok szeretettel a pénzüket költeni és kikapcsolódni vágyó turistákat. Márpedig egy seychelle-szigeteki üdüléshez, szinte mindig jó idő van, mivel az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok és a páratartalom 80%-os vagyis a göndörhajúak ne is vigyenek magukkal hajsütőt. Áprilistól egészen októberig a délkeleti passzátszelek miatt hűvösebb és szárazabb az idő. Karácsony környékén az északnyugati monszun-szélrendszerek dominálnak nem kis csapadékot és záporokat hozva magukkal, úgyhogy akár az utcán is fürödhettek.

Fotó: Aldabra-korallzátony
Fotó: Aldabra-korallzátony

Ha pedig már ott jártok, az egész napos has süttetésen és lubickoláson kívül, látnotok kell azt, ami a világ legnagyobb atollja. De nem maradhatsz le a Valée de Mai-ról sem (Május-völgy) ami a Praslin, Természetvédelmi Területen található és amit „földi édenkertnek” emlegetnek. Nem mellesleg, ez a két látványosság ráadásul az UNESCO világörökség része.

Fotó: mountainbogy (Valée de Mai)
Fotó: mountainbogy (Valée de Mai)

Ezeken kívül is tengernyi látnivaló vár rád, hiszen ott vannak a csodálatos nemzeti parkok és a sziget feledhetetlen élővilága. Ha kitartóak vagy és nyitott szemmel jártok, megláthattok néhányat a tizenkét őshonos madarak közül, amelyek csak ezen a szigeten lelhetőek fel. De akkor is szerencsésnek mondhatjátok magatokat, ha belefuttok az aldabrai óriásteknősökbe.

Fotó: Gloucester, a Bottled Spider
Fotó: Gloucester, a Bottled Spider

Ám csak ne csak a szárazföldet hódítsátok meg, hanem a víz alatti világot is, ahol több, mint ezer halfajtában gyönyörködhettek.

Nos, peregnek már az idilli képek a fejetekben, hová is kellene menni legközelebb?

Hirdetés(X)

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.

Adatvédelmi Tájékoztató: a hozzászólással / kommenteléssel egyidejűleg az Adatkezelési Szabályzatot megismertem és elfogadom, továbbá kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy a NetstarMedia a megadott adataimat a Tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.