2016 november 22 - Érdekességek a nagyvilágból

Öt felfedezésre váró hely

A világnak számos, turisták által felkapott helye van. Ezek az országok, városok, vagy tengerpartok nem véletlenül vonzanak olyan sok utazni és pihenni vágyót. Viszont a nagy népszerűséggel jár egy olyan valami is, amit sokan nem szeretnek. Ez a tömeg. A zsúfoltság nem kis számú embernek, ha nem is tönkreteszi a nyaralást, de mindenképpen kellemetlenséget jelent. Mert ki szereti, ha nincs szabad nyugágy a tengerparton. Vagy nincs annyi rés se a világhírű múzeum világhírű festménye előtt, hogy akár egy futó pillantást rávethessen az emberiség kulturális örökségre nyitott turista. Összeállításunkban olyan helyeket mutatunk be, amik nem annyira felkapottak, mint „testvéreik”, mégis sok mindenben nagyon hasonlót nyújtanak.

Szlovénia, mint Horvátország alternatívája

A horvát tengerpart talán a legközkedveltebb úticélja a magyar turistáknak. Ezzel nem tévednek, viszont érdemes a szomszédos Szlovéniába is ellátogatni. A tengerparti szakasz rövid, de gyönyörű. (Az egykor a Velencei Köztársaság részét képző Piran pedig Velence alternatívája is lehetne, hiszen építészetük nagyon hasonló.) Bónuszként ott vannak az Alpok gyönyörű, hófedte csúcsai, a meseszerű Bled városa, vagy a Bohinji-tó.

[caption id="attachment_5273" align="aligncenter" width="640"] Bled, Fotó: Thomas Au[/caption]

Anguilla, mint St Martin alternatívája

A Karibi szigetcsoport szintén közkedvelt célpontja azoknak, aki világot szeretnének látni. St Martin szigetén néha már kicsit sok a jóból. A környéken azoknak való, akik számára a tömeg és a zaj nem visszatartó erő. Akik nyugalomban, a világtól szinte elvonulva kívánnak feltöltődni, azoknak a Nagy-Britannia külterületei közé tartozó aprócska sziget, Anguilla az ideális választás.

[caption id="attachment_5274" align="aligncenter" width="640"] Anguilla, Fotó: Troy Mckaskle[/caption]

Eugene, mint Portland alternatívája

Portland nyüzsgése és vibrálása (no meg a Willamette-völgy jó borai) rengeteg turistát vonzanak. A két órányi autóútra levő, másik oregoni város, Eugene hasonló élményeket nyújt, csak kicsit csendesebb kiadásban. Ez a település is bortermelő vidék, ráadásul fantasztikusakat lehet enni. A lakoma utáni kalóriaégetésről pedig a Eugene sportolási lehetőségei gondoskodnak.

[caption id="attachment_5275" align="aligncenter" width="640"] Eugene, Fotó: wikimedia[/caption]

Naxos és Milos, mint Santorini alternatívája

Santorini szépsége mindenkit elbűvöl, ez tagadhatatlan. Viszont, ha inkább az „érintetlen” Görögországot szeretnénk megismerni, akkor irány Naxos és Milos. Mindkét szigeten turisták által kevésbé látogatott tengerpartot találunk. Naxoson lehetőségünk lesz meglátogatni Chalki autentikus hangulatú falucskáját. Naxoson pedig kihagyhatatlan a helyi specialitás, a görögdinnyés pite.

[caption id="attachment_5276" align="aligncenter" width="640"] Milos, Fotó: Klearchos Kapoutsis[/caption]

Namíbia, mint a Dél-Afrikai Köztársaság alternatívája

„Fekete-Afrika" országai közül a Dél-Afrikai Köztársaság az egyik legfelkapottabb a turisták szempontjából. A Kruger Nemzeti Park valóban páratlan élményeket nyújt, de ha kevésbé frekventált helyen szeretnénk elefántot látni, akkor irány Namíbia! A negyedik legnagyobb afrikai ország remek lehetőségeket nyújt a szafarik kedvelői számára. A partra vetett hajóroncsokról elnevezett Csontváz Partot szintén érdemes felkeresni.

[caption id="attachment_5277" align="aligncenter" width="640"] Namíbia, Fotó: David Siu[/caption]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük