A köztudattal ellentétben a reptéri parkolás olcsó. Sokan abba a hibába esnek, hogy azt mondják, már annyiszor utaztak, hogy tudják, hogy hogyan működnek ezek a rendszerek, és mivel egyszer régen ránéztek a reptéri parkolás lehetőségére, amit akkor drágának ítéltek meg, így ma is ez él a  fejükben és egy utazás alkalmával nem néznek utána a dolgoknak, egyszerűen csak azt mondják, hogy a reptéri parkolás drága – pedig ez nem így van.

 

Itt az ideje észrevenni, hogy a világunk változik, a szolgáltatások változnak, sőt, a szolgáltatások értékei is változnak. Ahogyan a legújabb telefon lesz a legdrágább, és ahogyan annak egyre csökken az értéke, amint elavultabbá válik, vagy ahogy az új példányok megjelennek, ugyanígy a reptéri parkolás is mára már egy kifizethető szolgáltatássá vált. Ennek a legfőbb oka, hogy ma már az emberektől sem áll távol annyira a repülés, mint régen, amikor úgymond csak a kiváltságosok, vagy a különlegesek ülhettek repülőn.

Ma már nem akkora szám, ha valaki ült repülőn, az sem olyan nagy dolog, ha már átrepültünk az óceán felett… A határok megnyíltak, az országok lakói meglátogatják egymást, sokan és sokat utazunk, méghozzá repülővel, így a reptéri szolgáltatások sem tartoznak ma már a prémium kategóriába, így az áruk is olcsóbbá vált – a bud.hu munkatársai szerint a reptéri parkolás is emiatt vált kifizethetőbbé, ezáltal pedig egyszerűen elérhetővé.

A reptéri parkolóhely okos kiválasztása

Az egyik legnagyobb feladat lehet az ember számára, hogy kitalálja, hol is szeretne parkolni (a reptéren persze). Vannak ugyanis különbségek a parkolók között, főleg árban és távolságban – de ezek sem annyira nagy különbségek. Nagyon jó segítséget nyújt a reptér honlapján található kis táblázat, amely összegzi, hogy melyik parkoló mit nyújt, illetve hogy hány perc sétára van a bejárattól.

Egyértelmű, hogy a Holiday parkolókat hosszabb időre éri meg használni, és hogy ezek esnek a legtávolabb, hogy a Business parkoló extra biztonságot ad a kocsinak, hogy a Prémium parkoló lesz a legdrágább, és a Terminál parkoló esik a legközelebb a bejárathoz. Azt azért fontos tudni, hogy még a legtávolabbi parkolóhely is maximum 10 perc sétát jelent, ami szinte semminek nem mondható.

Online foglalással még olcsóbb

Ma már mindent az interneten végzünk, miért lenne ez alól kivétel a parkolóhely foglalása? Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően lehetséges, hogy vesztünk a személyes kontaktusokból, de nem is kell annyit költenünk a szolgáltatások igénybe vételére.

Ez pontosan azt jelenti, hogy ha online lefoglaljuk előre a parkolóhelyet, akkor akár 50%-os kedvezményben is részesülhetünk, mintha éppen ott akkor, abban a pillanatban találnánk ki, hogy mi mégis a reptéri parkolás mellett tennénk le a voksunkat.

Taxival vagy tömegközlekedéssel a reptérre? – ez már a múlté!

Bármennyire is olcsó a tömegközlekedés, egyszerűen nem éri már meg, hiszen már a reptéri parkolás is teljes mértékben kifizethető, és mivel sokkal kényelmesebb, gyorsabb és stresszmentesebb, így a reptérre való kijutáskor felesleges a tömegközlekedések gondolkodni. Mivel a célállomáson úgysem lesz már autónk – kivéve ha autókölcsönzés a terv – így legyen elég inkább 1 alkalommal szerencsétlenkedni egy vonaton vagy buszon, ne 2-szer.

A taxit szerintünk nem is kell magyarázni, nem hisszük, hogy eddig is sokan voltak, akik taxival mentek volna a reptérre, aki pedig megteheti, az pedig miért ne tenné meg?! De ha már megteheti, hogy taxival furikázzon, akkor nyilván a reptéri parkolás ára meg sem kottyan neki, tehát akkor miért nem választja azt?

Extrák a reptéren parkolóknak

Természetesen a reptér extra kedvezményeket és extra szolgáltatásokat is kínál, ezek időszakos változnak is, de vannak állandóak is, mint az autómosó igénybevétele.

Mi mondtuk, hogy megéri időről időre megnézni, hogy milyen változásokat kínálnak a különféle cégek, amelyekbe például most a repülőtér is beletartozik, például a reptéri parkolás lehetőségével.

 

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé.